• Idag er det 25 år siden jeg måtte begrave den person, der har betydet allermest i og for mit liv - min kære mor, Elnor Margrethe Christensen (gift Christiansen, 1930) - født I 1906!

  Iøvrigt på min fars fødselsdag!


  Han ville i dag være blevet 117 år, hvis han havde levet!


  Men den 9. juni i år var det præcis 50 år siden, at han døde!

  Begges liv var hårdt - ikke mindst fordi de begge var "uægte børn" - men også fordi de voksede op - hhv. hos en bondeplejefamlie hinsides det meste, på Vive Hede - og hos mine dengang allerede gamle oldeforældre!

  Da min bedstefar opdagede, at min bedstemor var blevet gravid, så stak han af til Sydamerika! Har aldrig hørt fra ham siden. Til gengæld døde min bedstemor to år efter fødslen af min mor - af tuberkulose, fordi hun selv levede under dårlige livsforhold! Og så blev hendes dengang to-årige datter adopteret!


  Men som hendes "nye familie" - langt ude på Vive hede - altid sagde "Elnor skal have det lige så godt som vore egne!" - to døtre - Marie og Karen.


  Sikkert rigtig nok - men hun lærte også, at "hun ikke var én af vore egne"!


  Det kom til at præge hendes liv. Hun var utrolig naiv og stillede sig tilfreds med alt!


  Og følte sig anderledes!

  Min far, Harald gik det noget lignende - han var resultatet af min farmors tur til Aalborg lige før jul 1899. Min bedstemor, Petrea - løb på en eller anden måde ind i en skomager, der hed Christiansen!


  Med et barn var den fattige, men dog statelige kvinde ikke længere "et godt parti" i Blenstrup iblandt ungersvendene! Så min far blev "afskibet" til min allerede den gang gamle oldeforældre!


  Heraf mit Krogh mellemnavn!


  Han fik en 1800-tals opdragelse. Skomageren forsvandt på en eller anden måde helt ud af al synsfelt!


  Min bedstemor giftede sig herefter med en holden gårdmand, Guldbæk i Blenstrup - med hvem hun fik 5 børn! De så nok min far som - hmmh? - en slags "outsider"!


  Han følte sig ihvertfald tilsidesat, men holdt meget af sin mor! Og alle besøgte ham til hans fødselsdag og fik stegte ål - som vi kun havde råd til fordi naboen - fisker Åge fangede dem! Det negative ved besøget var, at de alle gav udtryk for, at sådan som vi boede, dér kunne "man" da ikke bo! Vi burde da finde noget andet.


  Men vi havde ikke andre muligheder!


  Men det gjorde ondt! Rigtig ondt!

  Mine forældre fattede ikke et kuk af det moderne samfund. Min far prøvede at sælge hans arbejdskraft som vejarbejder ved min fødsel. Og købe et mindre parcelhus I Dall. Men han kunne ikke klare det. Huset gik på tvangsauktion og vi røg på gaden!


  Mine forældres liv var bondesamfundet - de var og blev bønder "inde i hovedet" - og her havde de også spillet fallit.


  Og så var det som deres liv ophørte!

  Da de således var fattige pressede de mig til det første det "bedste job" en tilkaldt arbejdsformidler kun tilbyde. Jeg kunne vælge mellem at blive dropskoger I Støvring - og komme i læderhandlerlære i en læderhandel - Hjelmerstald, Aalborg! Jeg valgte det sidste.


  Det var ikke nogen succes - som så meget andet også i mit liv - og jeg endte som svajer - og! - kom i den funktion til at køre rundt med læder til alle skomagere i Aalborg!!!


  Den symbolske betydning?


  På jagt efter min fortid?


  Eller.....?

  Jeg ville egentlig være professionel fodboldspiller - helst I Real Madrid!


  Ingen tog det alvorligt - selv om jævnaldrende Henning Jensen fra Nørresundby blev det senere!


  Så prøvede en middelklassekammerat at hjælpe mig med at promovere mig i Holland, som dog på hjemturen i 1967 endte med et tredobbelt kraniebrud ved en motorcykelulykke i Rotenburg bei Wümme, Tyskland - og en måneds tids liggen fladt - og så lære at gå igen mv. - og restituere et par smadrede hjerneceller....der var I forvejen ikke mange ord i mit opvækstmiljø...skolen havde kun fyldt mig med skræk...


  ....Så set I bakspejlet er det måske alligevel logisk nok, at jeg tog en lang lang vej mod at uddanne mig i sociologi og filosofi på Københavns Universitet......


  Som også langt langt fra har været den berømte "dans på roser"...

  PS!


  Og min 18 år ældre søster - som i ca. 40 år havde langet brød over disken I Brugsens bagerforretning som tillært, Kastetvej, Aalborg - døde 23/02-2002 - hendes mand Hans var allerede død I 1992!


  Og da fertiliteten I denne gren af familien har været lig 0, så er jeg nu ladt alene tilbage.....

  HISTORIEN TRÆNGER SIG PÅ!


  I DAG!


  ...I got the blues!


  Billedet indeholder sandsynligvis 1 person sidder


D E N S K R Æ K K E L I G E S K O L E !

7 år sad jeg i angst for at blive anklaget - og straffet i Sebber skole.
Vi ved det fra Fassbender:
"Angst æder sjæle op!"
Al nysgerrighed, aktivitetstrang og selvbevidsthed blev langsomt pillet ud af mig.
I syv år sad jeg med bøjet nakke og stirrede ned i en imaginær firkant på pulten og håbede, at jeg ville undgå mit navn blive kaldet!
Frk. SVENNEVIG hed min første klasselærinde (faktisk hed hun det - Café Kølbert!). Hun prøvede at statusopdele os efter hendes erfaring med forældre og tidligere brødre og søstre! "Mads du sætter dig lige ned bag ved - så må du se om du kan du kan følge med - vi kender jo dine brødre og søstre" sagde hun til klassens mindste underernærede dreng! Så var han sat "på plads"! Gårdmandssønnen skulle selvfølgeligt sidde foran! Men så kneb det for hende - og jeg var tilflytter uden at have haft søskende i skolen tidligere!
Jeg kom til at sidde med maskinarbejdersønnen Oluf ved andet bord!
Frk. Svennevig elskede salmevers - og vi brugte timer på at citere salmevers! Det hed læring! Dengang! Dag 1 sagde læreren "det kloge" - dag 2 sagde vi det samme! Og så var vi blevet så kloge!
Totalt enfoldigt!
Det interesserede ikke Oluf! Pludseligt en dag nogen tid senere, så jeg væk fra min imaginære firkant, hvor jeg fantaserede alt ned i - især fodboldspil.
Oluf havde nu taget sin tissemand ud af bukserne og sad og legede med den!
Frk. Svennevig opdagede min chokerede reaktion. Jeg havde lyst til at flygte - men hvorhen?
"Hvad laver du Oluf?" smældede hun inkvisitorisk. Oluf blev rødbederød!
"Hvad laver han, Kai?" Min næse var nu helt nede i den "imaginære firkant" - jeg var stiv af skræk for "opdagelsen" og pinligheden. Nu prøvede hun selv at vralte ned og se efter!
Men det havde for længst lykkedes Oluf at få "kalorius i hus". Så hun måtte vralte tilbage med hendes omfangsrige runde krop med et rundt hovede og grå krøller - samt sygekassebriller!
Men så skete det!
Nu lukkede Oluf vellystigt op for indestængte gasarter! Hvad de spiste i den familie ved jeg ikke - men måske var det allerede fordærvet inden de spiste det? Den eneste der ikke opdagede den uudholdelige stank var såmænd - frk. Svennevig!
.............
Hr. Claesson var gymnastik- og geografilærer - med klassiske engelske manererer og påklædning!
Hans INDLÆRINGSMETODE var simpel traditionel.
Dag 1 kom han med et kort og "den dobbelttydige pædagogiske pegepind".
- så gennemgik han de danske øer.
Vi fik så "de danske øer" for til næste gang.
"Næste gang" kom han så med et nyt kort - dennegang uden navne på!
Og med den discipinerende pegepind!
Angsten bredte sig - hovederne faldt ned mod bordfladerne! Hvem ville han "overhøre"?
Kun dydsmønstret på første række sad med armen i vejret!
Så ham blev det selvfølgeligt ikke!
"Mads - kan du fortælle hvad denne ø hedder - og hvad de laver her?"
Det var det næstværste der kunne ske - alle vidste at lille Mads ikke forberedte sig i noget som helst i deres faldefærdige lille hus med et halvt dusin underernærede børn! Nu blev det pinligt.
Somme tider kunne man tro at Claessen havde sadistiske anlæg?
Hans indbildte morsomheder var utålelige!
"Mads! - hvis du ikke ved hvad denne ø hedder, så vil du straks blive anholdt!"
Den slags fattede Mads ikke en pegepind af!
Total rødbederød i hovedet! Med det uredte hvide hår strittende lige op i luften og angstvibrerende mundvige - forestillede den lille dreng sig, at han ikke ville komme hjem til aften - men vil blive hentet af de to landbetjente - "Krebsen" og "Stæren" og lagt i håndjern!
Claessen fortsatte dette pineri et stykke tid og sagde så til "dydsmønsteret": "Vil du lige sige noget om Anholt!" Og så rablede dydsmønsteret præcis det samme af som Claessen havde sagt dag 1! Frikvarter - og trøst til Mads!
...............
Så kom der en ny elev i klassen! "Lille-Per" - han var lille og lignede "Far til fire"-figuren. Han var kommet i pleje - med støtte fra Københavns kommune, som må have syntes, at det måtte være godt for ham at komme "langt ud på landet". Han repræsenterede en helt anden verbal kultur.
Hvor vi andre sad med næsen ned i pulten bordflade, så generede han sig i at spørge om
hvad som helst og han var ligeglad med om han sagde noget værre sludder! Han var uden angst!
Det kunne Claessen bare ikke klare - hans undervisningsverden brød totalt sammen. Det var som mistede han magten og følte sig afmægtigt udleveret, når ikke kunne svare på de tåbelige spørgsmål "Lille-Per" stillede!
Så en dag blev det bare for meget for Claessen!
Han kogte rødbederød i hovedet - og fór ned mod "Lille-Per" - slog løs på ham med begge hænder, så den lille dreng faldt ned på gulvet!
Her fortsatte Claessen med sparke på hans spinkle krop med begge ben! Mens den lille dreng skreg i vilden sky! Vi andre styrtede ud af klasseværelset. Mens nogle fik fat på inspektøren!
Vi var alle totalt skrækslagne! Man kunne få lussinger - fysisk afstraffelse var mulig dengang!
Men det her overgik alle vore forestillinger!
Dagen efter kom inspektøren og sagde, at Claessen havde fået orlov! Og vi ville snarest få en vikar....
....................
Så kom han!
Hvor var han lille - i alt for stor en jakke!
"Jensen" præsenterede han sig som. Han var ikke færdig på seminariet - men havde taget orlov for at tjene lidt penge og prøve at undervise! Han rødmede når pigerne talte til ham!
I den første time med Jensen redegjorde han for og hvorledes han havde tænkt sig undervisningen skulle foregå!
Vi var målløse og fattede ikke en skid!
Vi skulle arbejde i grupper og måtte vælge et kontinent, som vi skulle bygge op i papmache - med røde byer, blå floder, grønne skove, brune bjerge osv. - alt proportionalt.
Og her sad vi vi og var egentlig mest bange for at få ydmygende tæsk!
Vi accepterede mistroisk nølende Jensens ideer. Det vi i det hele taget blev spurgt om hvad vi ville - var nærmest et chok!
Men så gik vi igang! Og Jensens projekt kom til at fylde utroligt meget for os! Og minsandten! Vi anede ikke at Mads overhovedet kunne læse!
Nu sad han nede på biblioteket og studerede floder i Syd-Amerika - som han havde fået uddelegeret som opgave i vor gruppe.
Var der noget vi ikke vidste, så spurgte vi først hinanden eller fik vejledning af Jensen, der er fór rundt - ikke for at kontrollere, men for hjælpe os i arbejdet!
Kort: På 14 dage havde vi lært mere med fantastiske Jensen - end 5 år med traditionelle Claessen!
Men "træerne vokser jo ikke ind himlen"!
En dag var de to frækkerter - Oluf og Aline gået ned på biblioteket for at finde materiale. Biblioteket fungerede også som
voksenbibliotek. Her havde de fundet en bog af J. Fabricius Møller, der hed "Seksuallivet" - og den sad de nu fnisende og læste op af!
Men så kom inspektøren forbi og "tog dem på fersk gerning"!
Derefter blev Jensen kaldt ind på inspektørens kontor - og blev belært om, at sådan ukontrolleret kunne man altså ikke lave ordentlig undervisning - og der var flere klager fra de øvrige lærere om, at deres undervisning i den grad var blevet forstyrret - også fordi "deres timer" også var blevet brugt til geografi!
Så nu blev Jensen sendt tilbage til seminariet, så han kunne blive uddannet til "RIGTIG LÆRER"!
Og vi fik nu "en rigtig lærer" - der holdt sig indenfor klasselokalets rammer - som Claessen - dog knap så hidsig - men ellers med samme resultat!

Jeg skulle aldrig se JENSEN mere!
Men han har sat et uforglemmeligt spor i min bevidsthed om hvordan MENNESKER LÆRER!
Denne ikke-færdige MESTERLIGE LÆRER!

PS! Vedlagt kan ses et billede af aktørerne -
dog ikke JENSEN, Frk. Svennevig og inspektøren!
Kai Christiansen Sebber skole 1960 - elever med klasselærer - originalnavnene er ændret i teksten
 • Billedet indeholder sandsynligvis 17 personer smilende personer folk der str og bryllup

HVAD VIL DU VÆRE? - HVAD KAN DU BLIVE?

Jeg har lært, at spørgsmålet: "Hvad ER du?" - ikke kan besvares med: "Et godt menneske!". Det kan ethvert fæhoved jo sige!
Næeh man må HAVE en POSITION, der kan give en STATUS (=værdi).
Megen kapital = stor status/værdi!
Lønmodtager = værdi ud fra din løn.
HAR du ingen løn ER du ikke meget værd!
Vi HAVDE ikke megen værdi - og VAR således ikke meget værd - i "den gamle skole"!

En snevejrsdag, hvor der ikke kunne arbejdes - lige efter jul 1962 var der en forsamling i vor stue (se billedet): gårdmand Poul, arbejder Laurids, skovfoged Jørgensen og min far.
Min far var ved at blive syg. Middelklassen synes, at det er ih så smukt - "plant et træ!"
Min far havde plantet i 10-tusindvis - og nu var han døende (døde medio1967 - 66 år) - af samme grund som hin "Jens Vejmand'! Han nåede dog lige at få invalidepension bevilget af den stride kommune!
Min mor havde dog lige arvet 3000 kr. fra hendes plejemor!
"Hvad skal de dog bruges til?" - ville gårdmand Poul vide. "De skal bruges til at knægten kan få en uddannelse - det fik tøsen ikke (min 18 år ældre søster)! Han skal have realeksamen."
Jeg har aldrig oplevet min bløde naive mor så fast i mælet - og gårdmand Poul var egentlig indbegrebet af den drøm der var totalt bristet for min forældre! Sådan talte hun norrmalt ikke til overordnede arbejdsgivere!
"Gi' ham hellere en skovl - det er både billigere - og noget han kunne få brug for!" - var gårdmand Pouls ironiserende svar.
Så gik min mor ud i køkkenet!

Det med at blive optaget på Nibe borger- og realskole var nu heller ikke så let. Jeg havde været sygehusindlagt og derfor ikke deltaget i den første prøve og med nød og næppe bestået den anden! Så førstelæreren måtte komme med en udtalelse. Her tror jeg, at det var min indsats på skolefodboldholdet, der reddede mig!
Jeg kom der hver skrækkelige dag - i 3 år. Jeg blev mobbet - jeg måtte gøre op med mit bondesprog - og jeg fattede iøvrigt ikke en brik af hvad jeg lavede på den skole!
Igen beskyttede fodboldkammerater og fodboldinteresserede lærere mig!
Efter 2. real skulle de udvælges, der skulle i gymnasiet! Det lå i luften, at det var jeg ikke bare i nærheden af!
Eksamener var en skrækkelig tid. Jeg prøvede at sige det, som jeg troede lærerne ville høre - men ramte oftest langt forbi!
Den sidste uge på skolen var en af de skrækkeligste i mit hele liv! Jeg skulle have mindst mg- i skriftlig engelsk for at bestå! Min familie havde ikke haft råd til, at jeg skulle gå om. Og så var min fremtid at blive karl hos Poul - som iøvrigt mente, at jeg var uduelig som landmand!
Så kom karakteren endelig: mg+!
Jeg fald bare om! Jeg kunne ikke mere!
Men som den eneste fra "den gamle skole" havde jeg nu realeksamen!
Min naive mor overvurderede totalt værdien heraf!

Ved slutningen af realskolen havde vi haft erhvervsvejledning. En erhvervsvejleder spurgte: "Hvad vil du VÆRE?" Jeg anede ikke hvad jeg skulle sige? Men så røg det ud af mig:
"Professionel fodboldspiller! (Den lokale Jørn Sørensen var lige blevet solgt til Metz!) - men så kom jeg til at tilføje: "Helst i Real Madrid!" (Målmandslegenden Henry From havde lige været i Sebber og vist en film med Real Madrid mod Eintracht Frankfurt).
Nu vendte erhvervsvejlederen sig væk fra mig - og kiggede håbløst ud af vinduet! Han var sikker på, at jeg var megaloman rablende gal.
Så blev han "professionel": "Jeg mener hvilket arbejde vil du søge indtil da?" Nu så jeg hans l
"lærersjæl' og prøvede at svare - det jeg troede han gerne vil have:
"Socialrådgiver!"
- Det foresvævede mig nok, at så kunne jeg gøre noget for dem i "den gamle skole"!
Men! Nu kiggede han igen ud af vinduet - og så en blanding af skuffet og arrig ud - inden han vendte sig kontant mod mig:
"Det er du ikke moden nok til!"
Tavshed.
Jeg tog mod til mig og spurgte, hvad han mente, at jeg mon skulle gøre?
"Du kunne jo søge job som kontorelev - lære at skrive på maskine, arkivere osv. - og blive mere moden!"
.......
Jeg skrev nu ansøgninger om at blive kontorelev i hobetal
Efter at have sendt ca. 30 afsted - uden at have fået nogen som helst respons, så gav jeg op!
Men mine forældre havde ikke råd til at have mig gående og ringede til arbejdsformidlingen.
Nu kom der en arbejdsformidler med kun to muligheder:
Jeg kunne blive dropskoger i Støvring!
Jeg kunne komme i læderhandlerlære i Espersens læderhandel, Bredegade 2, Ålborg - med arbejdsted i nu mondæne Hjelmerstald!
Jeg valgte uden begejstring det sidste til 390 kr. om måneden (1965). Men jeg kunne altså ikke se fremtiden heri - så jeg bad om bare at blive svajer.
Og det har et interessant aspekt! Det eneste jeg ved om min farfar er, at han var skomager i Ålborg - og gjorde min bedstemor gravid i 1899 - og nu kom jeg til at køre rundt til alle skomagerne i Ålborg!
Et par år efter var de næsten alle nedlagt!
Tilfældigt?
Senere fik jeg så endelig et kontorjob - ved 5. udskrivningskreds - pga. en retfærdighedssøgende socialdemokrat, der fik ondt af mig og forbarmede sig. Det var ikke sidste gang, det kriterie skulle overgå mig! Men som jeg desværre også nok også følte lidt nedværdigende?

Jeg havde dog stadigt i hovedet, at jeg ville være professionel fodboldspiller! Så vha. en fantastisk middelklassekammerat - med al den selvtillid jeg ikke havde - så begav vi os på vej til Holland for egenpromovering. Jeg trænede lidt hos FC Oss uden større succes.
Men på vej hjemad kørte vi så galt på hans Triumph i Rotenburg bei Wümme - mellem Bremen og Hamburg.
Jeg fik tredobbelt kraniebrud - og troede egentlig at "det var det"!
Men efter en måned på ryggen i Tyskland, så begyndte jeg at lære at gå igen osv.
Og - mit sidste teenagerår blev et kolossalt vendepunkt i mit liv.
Min uddannelse var gået fløjten - og jeg var nu nødt til at starte helt forfra med mit liv.
INTET - var jeg!


Billedet indeholder sandsynligvis 4 personer folk der sidder bord og indendrsMIT USUCĆESFULDE LIV!

Tak for den gribende dialog på mit indlæg om min kræftsygdom (husk - det er Jespers skyld!).
Nu vil jeg følge Franks indlæg og så at sige "komme fjenden i forkøbet".
Men især Heinrichs dialog er både træffende og gribende. Det vil jeg også vende tilbage til andetsteds. Jeg var med på "Bentes sidste rejse" nogle af de sidste meter (kirken og Pårup) - inden jeg funderende gik ned til toget i Engesvang. Undervejs kom en bil for fuld drøn og ramte en hveps, der i døden krummede sig sammen og stak sin brod i min hals. Det ufordrede da først "min krøllede hjerne", som har fået utallige slag efter motorcykelulykken i 1967 - bla. var jeg en tidlig decembermorgen 1987 på vej på cykel til toget - men vågnede på Århus amtssygehus. "Du er blevet fundet liggende liggende ude på på vejen i Hasle - og" nogen" har indleveret dig!"
Lidt uhyggeligt!
Men - kære Heinrich! - Ingen tvivl om, at jeg har mistet en stak hjerneceller - til gengæld har jeg fået scannet hjernen på Viborg Regionshospital - og de siger, at den skulle virke normalt nok! Det er ikke alle, der kan fremvise en attest på at være normal!
Mht. "muggen på rabargrøden". Vi var fattige og levede meget af Sebberklosterskovens naturlige produkter - bla. vilde rabarber i skovkanten - men især andre frugter, som min mor lavede marmelade mv. af, og som skulle vare til næste år - men ak! - ofte endte det med mug på, som vi nøjedes med at skrabe af - selv om vi jo nok skulle have smidt det væk.
Og så havde jeg endda været i Brugsen og hente "atompulver".
Uddeler Castberg: "Det hedder ikke "atompulver" - det hedder Atamonpulver"!
"Nå!"!
Sprog var heller ikke vor stærke side!
Men jeg tror sansen for "det mugne" ligger dér!
"Der er noget muggent i det danske samfund" - Jeg kan lugte det!

Fodbold var mit liv. Når jeg nu tænker tilbage, så er det de to brændte straffespark i ligegyldige kampe, der står lyslevende for mig. Ikke de 90%, som jeg har scoret på!
Drømmen var den professionelle fodboldkarriere som endte på Diakonissenkrankenhaus Rotenburg med tredobbelt kraniebrud.
Uden succes.
Skønt stor hjælp fra min middelklassekammerat. Men da han så dumpede i 2. G. forbød hans forældre ham at omgås sådan en én som mig - ussel og uden kultur. Kompromisset blev at vi ikke måtte spille fodbold sammen.
Men det gjorde ondt!

Egentlig havde de jo ret! Det værste ved at være fattig er SKAMMEN! At skamme sig over at være fattig! Jeg blev skrækslagen hvis kammerater foreslog at ville besøge mig - og fandt et neutralt sted.
Da jeg begyndte at interessere mig for piger - slog jeg det hurtigt ud af hovedet. Tænk hvis hun skulle spørge: "Hvor er toilettet?
"Her er en lommelygte - og så er det lige ovre i kanten af skoven!"
Pinligt! Det ville jeg mindst af alt udsætte mig selv for - og da heller ikke hende!

Jeg fortrængte det - men med omkostninger! Da jeg kom i puberteten fik jeg ondt over alt - og "doktor Hjælpeløs" indlagde mig til observation for blindtarmsbetændelse. I 14 dage lå jeg så på Nibe sygehus uden at ane hvad jeg fejlede. Naboens Inger Margrethe var lige død af hudkræft og jeg havde også fregner! Jeg fik aldrig en forklaring.
Angstskabende!

Skolen var ikke nogen succes. Jeg kendte feks. ikke noget til pincetgreb - og efter at have farvelagt en figur tog den vrede lærerinde, frk. Svennevig produktet og viste det rundt til resten af klassen for at vise hvor grimt det var - og derefter dydsmønstrets linealtegning af eget penalhus som udtryk for dygtighed.
Jeg var sønderknust.

Hvordan jeg kom i realskole er mig en gåde? Jeg var som nævnt indlagt ved den ene prøve.
Til den afsluttende eksamen skulle jeg have mindst mg- for at bestå! Efter en rædselsfuld uge fik jeg at vide, at jeg have fået en uventet høj karakter, mg+!
Puuh! Vi havde ikke haft råd til at jeg skulle gå om! Så havde det været ud at passe køer eller lignende!

At jeg kom på studenterkursus skyldtes sikkert at rektor Dorthea Glud fik ondt af mig, fordi jeg måtte stoppe min kontoruddannelse pga
kraniebruddene. I øvrigt havde jeg også kun fået lærepladsen på kontor fordi en god socialdemokrat fik ondt af mig med mine dårlige karakterer.
Det er altså "trals" og uværdigt hele tiden at blive betragtet som en ussel arme stakkel

Der var fri adgang til universitet og jeg blev overtalt af venner - uden realitetssans - til at tilmelde mig - dengang herskede der desuden en reel kulturel liberalisme.
Men efter at have dumpet 4x (normalt var det slut efter 3x - dog ikke ved prøver) ved en historieprøve - og efter 1. del kun at have at have bestået 1 fag, sociologi! - da overvejede jeg godt nok, hvor livet gik hen!

Det var med uoverbeviste tunge ben jeg gik ned og meldte mig til sociologi - sammen med min ægtefælle, som det gik endnu dårligere!
Derefter vendte det hele totalt! - og jeg fik 8 år efter papir på være magister i sociologi og filosofi.

Min eneste ubehagelige trøst gennem de 8 år (studiet var normeret til 7) var, at min ægtefælle havde det endnu værre. DER VAR EN JEG KUNNE HJÆLPE! Det hjalp paradoksalt nok mig igennem!
Men tvang mig også hele tiden ud i tåbelige dårligt betalte jobs - som jeg i dag godt forstår at folk nægter -fordi de enten af spild af tid - eller værre - er ødelæggelse af mennesker og natur!
Men blandt mine mange tilfældige jobs, har der også været spændende - feks. kontorassistent på Christiansborg - hvor min gode desværre afdøde ven eksrigsrevisor Ib Bjørn Poulsen ville ansætte mig som politisk konsulent!
Men så var jeg aldrig blevet færdig med min uddannelse! Så det sidste prioriterede jeg.

Senere har jeg så prøvet at skrive en doktordisputats om "ungdom (jeg havde fået et forsknigsstipendium på Odense Universitet), som strandede i private personlige konflikter og en tung skilsmisse.
.....
Nej ikke meget har lykkedes helt i mit liv! Men selv om jeg har haft en aldeles uprivilegeret opvækst - så har der været en del - dog ofte besværlige muligheder.
Bolden har ligget til højrebenet på pletten - og tit vågner jeg svedende op om natten - pokkers jeg brændte!
Nu kan jeg så dårligt gå
- på højrebenet....
uden succes....


HVOR ER KÆRLIGHEDEN?
I EN TID DER DYRKER HAD OG DESTRUKTION?

Jeg tillader mig - som en ældre herre - at gentage noget om kærligheden, som jeg skrev første gang i 1995 (nyredigeret)!

Kærlighed er en opdagelses- og oplevelsesrejse i et andet væsen.

K Æ R L I G H E D E N - OG D Ø D E N!
Skrevet til dem jeg Inderligt Holder af!

"Dit øje er dit legemes lys"
(Lukas 11,33).

Nu sidder jeg igen og venter!
Meget af mit liv er gået
- med at VENTE!
På foråret med lyset.
Når det kommer griber
ROSEN det i dens blade
- og skyder op af den frosne jord!
Hvor er den smuk!
Den vil JEG ta'!
Den vil JEG ha'!
Den skal være min!
JEG ta'r min kniv og skærer den over
- ved halsen.
BEGÆRLIGT bærer JEG den
HJEM!
Sætter den i kunstigt
livsopretholdende vand!
Hvor er den smuk!!!
Dagligt berører JEG de smukke blade!
Dufter til den!
- Den lifligste smukkeste og skønneste ROSE
JEG nogensinde har set og berørt!

Men ak!
Få dage efter hænger ROSEN med hovedet!
Lyset forsvinder langsomt ud af dens øjne!
Øjnene dør langsomt ud!
Dødssorte kanter danner sig på dens beskyttende blade,
som skulle opfange det naturlige livgivende lys!

En "skønne dag" ER det - der var en liflig smuk og skøn duftende ROSE........SUK!
- DØD!
.....
Havde jeg dog blot FORSTÅET at lade den vokse i dens naturlige omgivelser - fjernet det ukrudt der begrænsede dens vækst, haft RESPEKT for dens enestående skønhed!
Og med ANSVAR og OMSORG sørget for næring til denne smukke liflige duftende blomst!
Så havde jeg kunnet beundre dens ynde! Indåndet dens strålende skønhed!
Hver dag!
Hvert år!
Ligesom andre....også..
Men jeg havde ikke udviklet den fornødne VIDEN om ROSENS NATUR!
Trist esse!
......
Er det det man forstår ved KÆRLIGHED?
Næstekærlighed...?
Som JEG i min egoistiske besidderske BEGÆRlighed ikke havde lært? - og derfor fjernede forudsætningerne for det SMUKKE? - forurenede det RENE? dræbte DET SKØNNE?
Eliminerede ROSENS VÆREN! Ak....
.....og KÆRLIGHEDEN
- til det NATURBETINGEDE LIV!


EN JULEHISTORIE OM
usuccesfulde "SCOREKAIS"
MANGLENDE SCORINGER!
- OG JUL ALENE!

Det kan være hårdt at hedde Kai! Navnet har været tillagt alt muligt - bl. a. "en scorefunktion".
Så ingen kalder deres børn Kai længere!
Her sidder jeg så - som Kai - en juleaften - alene - med Dostojevskis bog "Hvide nætter"!
Jeg læste første afsnit sidste jul!
Det tyske TV-sportsmagasin SPORT 1 skifter snart fra sport mv. til pseudopornofilm (Pavens folk - vist nok - har befriet filmene for genitalier). Og sportsredaktør Thomas Hermann hader de film - indtil ledelsen siger:
"De sikrer din økonomiske eksistens!"
Jeg har for længst slukket!

Men så er der jo JULEDRØMMEN om den rigtige kvinde -
"DEN ENESTE ENE"!
"DEN ENESTE ANDEN"!
At forholde sig til en kvinde er vel at opdage den anden? At opleve en anden! At forholde sig til jeg ikke er? Det anderledes!
Den juledrøm er vel egentlig for længst gået død? Eller...?
Jeg mangler sikkert "machostilen"?
Og er hensunken i kontemplation - om ikke kærlighed burde gå forud for hjerneløs sex?
Jeg har prøvet at overbevise mine venner om at kvinder skal man "læse" et sted - og kun ét!
Det står i bibelen: ØJNENE!
Men.....
Er det som at kigge ind i et tomrum, så....er der selvfølgeligt noget at tænke over.....
Vennerne har til gengæld prøvet at overbevise mig om, at jeg har en helt forkert opfattelse af evnen til - AT KUNNE SCORE!
Men for pokker: Jeg ser da Carolin Kebekus' "Pussy Terror"...
Vennerne mener blikket skal rettes ikke mod øjnene - men mod røven - eller bedre patterne! - jfr. De åndelige tumper på fodboldlandsholdet!
Jamen bibelen siger....
Op i røven med bibelen, der er jo jul....
Jo men handler bibelen ikke netop om julen!
?????
Jeg er godt nok opvokset på landet, hvor jeg trak køer ud på marken - men kan man ikke se forskel på en ko og ens kæreste! Så....
Så burde man måske undersøges mentalt! Mindst!
.....
Og i fodbold har jeg i sin tid scoret
mange mål - men...
det er de to BRÆNDTE STRAFFESPARK, som jeg kan huske og stadig krummer tæer over!
Venner råder mig:
- Lad være med at sidde og FORDYBE dig!
VÆR OVERFLADISK'!
Lad være at sidde og tænke - det bliver du kun DEPRESSIV af!
- Lad være med at sidde og ANALYSERE - det bliver du kun PSYKOTISK af.
Vær overfladisk - umiddelbar - og SCOR - når chancen byder sig!
Tænke - det kan du altid gøre bagefter!
.......
Og hvordan SCORER man så?
Jeg kan dog ikke lade være med at tænke lidt - og har derfor alligevel prøvet at være på forkant og analysere lidt: Tænk hvis man siger det til kvinder, som de siger om børn - bare ordet "børn" får jo kvinder til at vakle?

"Hvor er du dog lækker!"
Men så tænker jeg jo nok mest på et udtryk fra madvareindustrien?
Om noget der kan spises!
En kvinde indrullet i chokolade? Slik og sex?
Virker ikke umiddelbart tiltalende på mig, der mener - at kærlighed bør gå forud for sex. Og et kærlighedsforhold er en opdagelses-og oplevelsesrejse i et andet menneske!
Eller hva'!?
.....
Men hvad så med:
"Du er altså en ren guldklump!"
Joeh? Guld har da en ydre smykkefunktion og kan sikkert handles til en god pris på markedet, men...guld er altså DØDT KOLDT METAL - EN TING!
Guld kan dog ved salg gøre én rig -- men er vi så ikke ovre i prostitution?

Ironien skal jeg måske overlade til Carolin Kebekus?

Er det ikke et virkeligt levende spændende menneske med følelser og tanker - jeg ønsker at møde?!
"Mennesker mødes og sød musik opstår i hjertet!" - sagde "den lyse digter", Jens August Schade!
Uden besiddelses- og kontroltrang - som f.eks. jalousi jo bygger på!

I et markedsført "koblerbureau" kan man jo via markedet skrive 10 variabler op - som så kan kobles med hendes 10 variabler!
Og så passer de sammen! - Men gør "I/vi"?
Good Grief!
........
Og nu kan jeg ikke engang SCORE i fodbold længere - sådan som min nys afdøde modstander, Henning Jensen gjorde på Wembley!
"AT SCORE MÅL ER FODBOLDSPILLERENS ORGASME!"
har Morten Olsen sagt...Jaeh..
Ach....

Så tilbage bliver vel kun at gå i seng med "Hvide nætter" - for mig!
......
Jeg kan ikke sove!
Det kører rundt i mit hovede!
Egentlig har jeg jo mødt den "eneste ene"?
Det var jo hende, der foreslog mig at læse Dostojevskis "Hvide nætter!" - i stedet for at....?
.......
Jeg har prøvet at sætte Big Bill Broonzy på afspilleren...
"The river is deep - the river is wide!
Why is the one you love always on the other side!"?
So close! - So distant!
I got the BLUES!

Og så har jeg lige siddet og skrevet min egen bluessang til én, som jeg finder rigtig..... - men min guitar er ikke meget for at synge den - ordentligt! ...
Så nu går jeg i seng igen....
Med the blues...

"Good night Irene .....
I'll see You in my Dreams!"
- Leadbelly.
.....
"You don't know what LOVE is untill you've learned the meaning of the BLUES!"
- Billie Holiday.
.....
When things go wrong so wrong with you it hurts me too"
- Tampa Red.
......
Al den blues - og alle de scoringsdrømme!
OG så er det de to brændte straffespark jeg hele tiden drømmer om!
Igen og igen!
Ak!
SOV GODT!

GLÆDELIG JUL!


S C O R E - K AI - 1. del.

(anden del er på vej).
MIT USUCCÉSFULDE LIV!
- SCORING OG KVINDERNE!

Det er svært at hedde "Kai".
Fordi det ofte forbindes ofte med "at score".
«At score mål er fodboldspillerens orgasme» - har bl. a. Morten Olsen sagt.
I min hjemstavn SEBBER fik vi oprettet et drengehold under JBU - i 1960. Det var stort, at vi ikke bare spillede "selvorganiserede kampe" mod den lille naboby Staun - der iøvrigt aldrig mødte op som aftalt. Der var ikke drenge nok til at de kunne stille et hold!

Jeg fik en aftale med min fattige "derouterede" landarbejder(løse)far. Han tipsede i håb om at kunne blive befriet fra hans lønarbejderskæbne, men ellers vidste han ikke meget om fodbold. Aftalen var, at han ville give mig en krone pr. scoret mål!
Efter første kamp mod Gundersted spurgte han:
«Hvor mange mål scorede du så?»
Jeg svarede: "10!"- vi vandt 19-0!
Han var vantro - men han betalte!
Men så da jeg ugen efter scorede 8 mål mod Vegger - vi vandt14-0!
Så var det slut på aftalen!
........
Trods de mange scorede mål, så blev det alligevel de to «brændte straffespark» jeg nu symbolsk - 50-60 år efter - sidder og kan huske (af måske 20-25 sparkede straffespark).
I 1960 mod Hornum, hvor jeg samtidig fik min første «fiber» og skød jeg lige på målmanden - anden gang var mod Nibe 2 i en ligyldig sommerkamp i 1969 - stolpe ud!
Begge kampe endte uafgjort hhv. 2-2 og 1-1, så hvis....
De "brændte straffespark" blev på en måde "min skæbne" for resten af livet - hvor mange andre chancer også blev brændt....og jeg en overgang nærmest opfattede mit liv som gentagende fiaskoer - "brændte tændersgnislende straffespark"!
En god veninde (min eneste ekskæreste) fik det dog rettet til "manglende succés i livet"!
-------------------
En kvinde har jeg til gengæld aldrig «scoret»!
Da jeg var blevet over 20 - og aldrig havde været sammen med en kvinde, så syntes kammeraterne, at det var dog for galt.
«Er du mon bøsse?»
De ville så ha' , at jeg skulle gøre "springet" ud i voksenverden.
Jeg skulle drikke nogle øl, mens jeg blev instrueret om fremgangsmåden i "scoringen"! De havde fundet «et let offer»!
Men enten var der noget galt med instruktionerne - og måske også forberedelsen? Eller måske var "ofret" alt andet end et offer?
Eller så var der noget galt med mig!
Jeg gik voldsomt lige på og hårdt - som instrueret.
Men succés udeblev - for hun skubbede mig brutalt omkuld på det dansegulv, som jeg ellers aldrig vovede mig ud på - og pegede med en vred finger mod mig - idet hun råbte:
«Tror du det er sådan det går til "brormand"?»
"Brormand" var nok det værste udtryk ~ for det brugte min 18 år ældre søster til at nedgøre mig med!
Jeg fik mig stablet op på usikre ben - og luskede så slukøret ned i et hjørne og prøvede "at gøre mig usynlig" - noget jeg også trænede i - i den skole, som jeg ikke fattede ret meget af af angst for at blive udpeget til overhøring!!
Jeg var overbevist om, at sådan et pinligt udfald ville jeg aldrig gøre nogensinde igen!
Hvor var det pinligt!
Og sådan er det stort blevet!
Selv om jeg dog været gift med den samme interessante kvinde i knap 25 år! Men hun har bestemt også haft sine problemer i livet - belemret med psykiatrisk diagnose, der til sidst undergravede vort samliv.
Jeg vidste hvad jeg "gik ind til" og troede, at jeg kunne gøre en forskel! Men ak! - Det blev heller ikke nogen succés! Tværtimod!
Og igen senere har jeg så minsandten også selv været scoret af en kæreste....
Nok den mest fantastiske kvinde jeg har mødt!
Men...ulige alder og kultur gjorde også dette smukke forhold så besværligt - at det nu kun i min drømme! Det blev heller ikke nogen succés!

That's All! Mht. mig og kvinder - stort set....

For min skadelige virkning på kvinder er der givetvis nok stadig?
Måske har den endog antaget en grusommere karakter?
Jeg tror dog, at dette ifald er af mere ubevidst karakter?
Hvorfor jeg mener, at jeg ikke rigtig kan gøre for det?
Nej....
- Jeg øver ikke vold mod kvinder!
- Jeg manipulerer ikke med kvinder!
- Jeg bedrager ikke kvinder!
- Jeg bagtaler ikke kvinder!
- Jeg "stalker" ikke kvinder!
- Jeg taler ikke grimt til og om kvinder!
- Jeg er lyver ikke overfor kvinder!

Men - måske er jeg betydelig værre end det ovenstående overfor kvinder?

For på en eller anden måde har jeg nemlig "en evne" til at få kvinder til at skulle
FORHOLDE SIG TIL SIG SELV!
OG SÅ GÅR DET GALT!
For det er tilsyneladende det mest grusomme, som man kan gøre mod en kvinde!?
Nej det er ikke bare det, at hun ser sig selv i spejlet!
Det fremmer kun en "naturlig" narcissisme!
Nej, det er når de - ligesom «Alice i eventyrland» - skal over og se hvad der ligger bagved spejlet! Så går det galt!
Bag spejlet ligger der åbenbart så meget fortidig rod - som de ikke kan holde ud at forholde sig til!?

Alle kvinder synes således - "inde i sig" - at have en slags "Pandoras box" med negative tåkrøllende erfaringer! FORTRÆNGNIGER - noget de i den grad har fortrudt at at de har gjort - at de er gået med til!
Og åbnes der først for denne "box" - så er fanden altså løs!

Og så kan de ikke holde mig ud!

Alligevel synes jeg altså, at jeg ikke helt kan gøre for?
Eller...?
Sådan er det bare!

I always end up getting the BLUES!